lördag 7 februari 2009

Allt magrare och lägre BMI men större bröst...?

Föga förvånande läser jag följande text hos Aftonbladet:
"Amerikanska kvinnor blir allt större – men inte i tidningen Playboy. Där blir de istället allt magrare, och är i dag närmast underviktiga. – Medierna både speglar och bidrar till det smalare idealet, säger medieforskaren Hillevi Ganetz."

Då bör tilläggas att "playmate-kvinnorna" knappast blir magrare kring bysten... så om deras BMI blir mindre och mindre, men ändå bibehåller en stor byst så borde ju BMI motsvara ändå mindre..... Bröst väger också. Stora bröst väger en hel del. Mer än många tror.

Men jag vill också tillägga att det står i artikeln att: Modellerna får själva uppge längd och vikt i Playboy. Kanske har de därför dragit från eller lagt till något kilo.
Alla studier som visar att vi blir "fetare och fetare" och vissa "smalare och smalare" faller så fort de som deltar själva får uppge sina siffror!
Ställer man frågan till en tonåring, eller för den delen måååånga vuxna: "Anser du att du är medicinskt överviktig?" Skulle förmodligen inte lika många svara ja som de skulle göra på en fråga som "Skulle du behöva/vilja gå ner i vikt?" eller "Tycker du att du behöver gå ner i vikt?"

Så grundar man studier på helt normalviktiga människor som anser att de borde gå ner "lite till" i vikt som att "VI BEHÖVER gå ner i vikt." Eller?

/Marianne

Inga kommentarer: