onsdag 24 september 2008

Underbara människor

Alla dessa underbara människor som finns där ute! En del som lägger ner all sin tid och energi på (tex) ideella projekt, arbetar för en bra sak, som alltid ställer upp, är fyllda av positiv glädje, som kämpar och står i...
Man uppskattar inte alltid dessa människor - men ni ska veta allihopa att ni är så fantastiskt underbara!

Alla kan inte vara bra eller bäst på allt. Men vi har alla något speciellt hos oss som gör oss unika och vi kompletterar varandra. Ni som finns där och ställer upp, jag hoppas att ni vet vilka ni är! Jag vill bara säga tack.

Man behöver inte värdera människor utifrån. Om en person är blond eller brunette spelar ingen roll har vi fått lära oss; reklamen med den mobbade pojken som bär hem elaka ord i svart text som följer honom överallt, glåpord - ni vet? Som sen får ett rött ord "HEJ" som räddar hans dag...
Mer sånt behöver vi.
MEN, det jag tänkte skriva var, vi värderar ju inte människor efter hårfärg, längd eller vad de har för skostorlek - VARFÖR ska vi då värdera dem utefter kroppsstorlek, klädstorlek eller storlek på mage, rumpa, lår?

En del säger att "övervikt innebär dålig karaktär" - är motsatsen, undervikt bra karaktär?
Genuina handlingar och osjälviskt tänkande och handlande är ett exempel på vad vi värderar. Tror vi att blinda frågar personer i deras omgivning om dennes vikt - bara för att få veta om han/hon är en "bra person"?

Inga kommentarer: