söndag 28 september 2008

Skönhetsideal

Jag satt och sökte på ordet: "skönhetsideal", och råkade snubbla in på en liknande blogg: Tankar via Rymden där ägarinnan skrivit "Mot Skönhetsideal" (18 september) och skriver bland annat:

"Det är en sådan extrem vikthets i vårat samhälle och det ena påståendet säger emot det andra. Jag tänker att det allra bästa är att försöka äta det allra mesta, försöka att äta regelbundet, röra på sig och inte hoppa över någonting i kostcirkeln. Man kan dra ner på olika saker, man kan "hålla igen", men man måste i grund och botten förändra sitt tänkande. /.../
I dagens samhälle är det svårt att förstå att man faktiskt duger som man är och att människans värde inte sitter i vikt och utséende. Jag tror att detta kan ha en stor del i att människan mår öppet sämre idag. Jag tror att det kan ha en del i att fler unga människor idag blir inlagda på slutenpsykiatriska avdelningar, skickas vidare till olika behandlingshem, hamnar på rättspsyk eller det värsta av allt, att de faktiskt inte orkar leva vidare."

Hon skrev dessutom om en t-shirt hennes vän hade som inte var någon mindre än : SMALs t-shirt från 2005. Liten nostalgitripp över att den fortfarande finns där ute!

Fortfarande finns budskapet. Och det ÄR skönt att snubbla över bloggar/artiklar och liknande där man kan se att "du är inte ensam". Ibland kan det kännas ensamt i en utseendefixerad värld. Men tänk vad lite som behövdes!

Tack alla ni som finns där ute! Tack!

Inga kommentarer: