måndag 22 september 2008

95% av ditt imunförsvar kommer härifrån....

Ni vet den där reklamen "95% av ditt imunförsvar kommer härifrån" - magen.
Magen är ju ett väldigt omdiskuterat ämne.
Butfetma, läs och mät om du "duger" eller om du är en fara för dig själv.
Stressmage, "kan vara dold sjukdom".
Ballongmage, mjölkmage....

Medan reklamen rullar på tv-skärmen så rullar bilder av olika magar upp. Det är gamla gubben med stora magen, äldre gubben med lilla magen, det är den håriga magen, det är den välvaxade och vältränade magen, den med utåtstående navel och den med en stor grop.
(om ingen har märkt det så är ju våra magar oftast lika induviduella som vi är som människor)

Ibland vill jag minnas att det kommer barn och visar sina "barnamagar".


Men sen kommer de kvinnliga magarna och "flashar förbi". Jag hinner nog ana en mage som verkar vara lite kvinnlig i formen. Men annars är det endast den tunna, platta, smala magen som visas - absolut inget fel på den!
Men mannen hade ju så många olika typer av magar att visa upp - hade inte kvinnorna det? JO - man slänger in ett par gravida magar också. Då får ju kvinnor med större mage visa upp sig också.

Var är det normala? Var är mellanläget, där så många befinner sig? Någon med en liten kula här, en större kula där, ett litet kärlekshandtag där, och ett större kärlekshandtag här.

Kvinnornas kroppsformar förändrar sig också. Någon har bristningar på sina magar (efter graviditeten kanske?) andra har tagit bort blindtarmen, det syns också på magen.
Men kvinnors magar är platta, vältränade eller gravida. Är de verkligen det?

Inga kommentarer: