tisdag 23 september 2008

Top Modell

Jag sitter och slötittar på tv:n en vanlig tisdagskväll efter arbete, fix och don. På tv:n har jag hört att Top Modell (amerikanska versionen, den med Tyra Banks) går igen. Jag lyssnar lite svagt på allt som sägs.

Men jag börjar tänka på Tyra Banks och skvallret om henne man kan uppfatta lite här och var. Hon går upp i vikt och blir hånad över att hon inte uppfyller dagens skönhetsideal. Hon fotograferas i en del osmickrande situationer och poser (gärna lättklädd) och hånas över hur "fet" hon blivit.

Sen går hon ut i sin egen tv-show och säger att hon minsann är stolt över sin kropp, precis som den är - HURRA, mer sånt!
Sen läser man att när det är dags att spela in nästa säsong bantar hon ner sig igen. För att "passa in", hon är dock inte "tillräckligt smal" för branschen i sig, den branschen hon presenterar tjejerna in i. Och hon berättar för tjejerna att de MÅSTE leva upp till idealet, även om hon inte gillar det.... "för sån är branschen"....

MEN TUMMEN UPP. De senaste åren har de tagit med en normalt och vacker tjej med karisma, utstrålning och helt normal kropp (kallas då för plus-sized-modell)
(Men tummen ner, hon brukar tillslut åka ut....)

När är egentligen branschen redo att förändras?

Inga kommentarer: