tisdag 16 december 2008

Tjockisbloggen

SMAL fick nyligen ett mycket glädjande mail från några som uppmärksammade SMALs arbete. Gissa om vi blev glada?? Precis den typen av mail älskar vi att få, precis den typen av respons. Två tjejer som drev en hemsida/blogg: http://www.tjockisbloggen.se/

Med precis samma värderingar och tankar som SMAL har. Vi är inte ensamma.

"Är du också trött på ideal och ständigt prat om bantning?
Tycker du att du duger som du är, oavsett storlek och vikt?
Anser du att hälsa handlar mer om vad du gör och hur du mår än vad vågen visar?
Så kände vi, och därför startade vi denna blogg


Vi startade Tjockisbloggen i maj 2008 eftersom vi båda vet hur det är att ha dåligt självförtroende och att skämmas för hur man ser ut. Vi vill visa att det går att vara stor och tycka om sig själv, vara ett stöd och en förebild för andra kurviga tjejer.

Tyvärr så är fakta att man i dagens samhälle bör vara trådsmal och lång för att passa in i mallen av ”den perfekta kroppen”. Man ska se ut som en modell och vart man än vänder sig så styrs våra tankar in på det smala idealet. Det kastas i ansiktet på oss i reklam på tv, på bussar, i tidningar, på internet… Vart du än tittar så finns den senaste dieten, senaste bantningskuren där.

/.../

Var stolt över den du är hela tiden, tro inte att du är värd mindre bara för att du är större, lyssna inte på vad andra säger, lyssna till hur du själv mår.

Det är därför vi startade den här bloggen, för att visa att det är okej att vara annorlunda, kurvor är bra och mjuka kroppar är bland det vackraste som finns!

Tyck om dig själv som du är nu, inte sen!"

Ju mer jag läste ju mer myste jag..... Tjejer som vågar stå upp för sig själva, för sin egen skönhet, och som säger vad de tycker och tänker är det bästa jag vet! :-)

Inga kommentarer: