fredag 10 april 2009

GLAD PÅSK och påskmat

Då var det dags för en av våra "mat-helger" igen. Åter en gång ska tidiningarna svämmas över av information på hur "det nyttiga" påskbordet ska se ut. Vilka "fällor" och andra "farligheter" som frodas i våra familjehem.
Sockerbomberna som göms i färgglada små ägg, eller varför inte, "fyll äggen med morötter istället" (då blir säkert barnen jätteglada! Eller inte....)

Inte bara ska informationen flöda inför denna helg om vad vi ska äta, baka, njuta, frossa, fly, akta, älska, hata osv osv osv
Utan informationen kommer dränka oss efteråt också - så här går du ner det du "svullade" i helgen. Medierna är duktiga på att ge oss dåligt samvete. Tyvärr. För mat är ju något som vi BEHÖVER. Något som vi måste ha för vår överlevnad.
Människor utan mat är villiga att gå över lik för sin överlevnads skull. Vi måste ha mat.

Under mer "normala" omständigheter så njuter vi av mat tillsammans med våra nära och kära. Vi bjuder människor vi tycker om på middag och/eller fika som en del i att vi umgås. Det behöver inte betyda att vi missbrukar maten.

VI FÅR NJUTA AV DEN. Det är helt normalt. Det kan också vara fantastiskt gott och trevligt. EN enda gång i mitt liv har jag fått sitta på fin restaurang och äta en fem(5)rätters middag. Det var helt fantastiskt gott.
Det tog många timmar och portionerna var anpassade till att man varken gick därifrån hungrig eller övermätt. Det är ett av mina bästa mat-minnen. Speciellt gurksoppan med champagne i som kom som andrarätt, tror jag det var.....

MUMS. Njut av en glad påsk nu! Och VÅGA njuta.

Inga kommentarer: