måndag 30 mars 2009

Som livet "borde vara"?

Är det verkligen såhär som "livet borde vara"? Läste att Coca-Cola-reklamen blivit fälld av ERK. Men "Coca-Cola medger att hemsidan är ”grabbig i tonen” men anser att det inte förekommit någon kränkning. Man anser att ”kvinnan framställs som en självständig person med självklar rätt att ställa krav i sin relation”. "

Haha! Så fortsätter man läsa denna text: "Anmälare har vänt sig mot att kvinnan, om ett antal frågor besvaras rätt, plötsligt står bredvid en säng i bara trosor och behå. Det kommenteras inte av Coca-Cola, som däremot upplyser om att kampanjen ska ge en föreställning om hur livet borde vara. "

Så är det. Eller "så borde det vara" Eller? Avklädda kvinnor används ofta i reklam. Jag är inte så förvånad. Men det är intressant att det är enklare att fälla reklam för könsdiskriminering, men har inte hittat ett fall av diskriminering där endast magra/smala modeller och kroppar används över "normala" eller "större"? Är inte det diskriminering? Fast KROPPSdiskriminering?

Men alla dessa som säger att man inte ska känna sig diskriminerad. Att det bara är "löjligt" med alla dessa som "tar åt sig".... Men ska ingen våga ifrågasätta någonting?

Inga kommentarer: