tisdag 10 november 2009

Lyx för smala?

"Aftonbladets läsare rasar mot att Lindex kollektion "Affordable luxury” bara finns i S och M.
– Varför fattar ingen att vi som är lite större vill ha samma tröja som hon i medium, bara den fanns i vår storlek, skriver signaturen Elienna.
Lindex lovar nu att ta till sig kritiken."

Jaha. Så skapas en "elit"...... Stora, hemska människor som drar en L eller XL, oberoende om de är 160 eller 180 cm långa får inte vara med??



Spontant iaktas Lindex hemsida (2009-11-10, samma dag som artikeln ovan) och i nedre vänstra hörnet syns denna text: "Förtydligande angående medieuppgifter om Lindex designerkollektion Affordable luxury"

Efter att ha bråkat lite om att tillåta pop-up-fönster får jag upp: "TACK FÖR ATT DU BESÖKER LINDEX WEBBSITE.Vi vill veta vad du tycker. Dina synpunkter är viktiga och hjälper oss att bli ännu bättre. Undersökningen tar bara några minuter och dina svar behandlas anonymnt."
Det var väl inget förtydligande??


RESULTATET: Tack för din medverkan! Förresten, visste du att Lindex Shop Online har över 2200 modevaror att välja bland. Att du får fri frakt när du hämtar ut ditt paket i en Lindex-butik. Och att du får kostnadsfri retur i Lindex-butiken. Och givetvis har Lindex Shop Online öppet dygnet runt. Välkommen in!

"
Lindex modekollektionen, Affordable Luxury som lanserade i början av november är gjord i samarbete med designern Ewa Larsson. Kollektionen är tillverkad i storleksspannet 36 till 42. Affordable Luxury är Lindex första designsamarbete och vi har då valt att göra det i en någon begränsad omfattning. Kollektionen finns till exempel bara att köpa i vissa utvalda Lindexbutiker. Lindex valde denna gång att börja i en liten skala för att se hur det tas emot av Lindex kunder. Lindex vill med kollektionen höja modegraden och hittills har intresset för Affordable luxury varit mycket stort.

Affordable Luxury består av 15 plagg och de flesta är gjorda i storlek 36 till 42. Endast fyra stickade plagg är i gjorde i de dubbla storlekarna S (36/38) och M (40/42). Storleksspannet valde Lindex för att det är inom storlek 36-42 som Lindex kunder köper flest plagg. Kollektionen är gjord med en flexibel passform vilket gör att storlekarna kan passa både till en mindre och en större storlek.

Vi på Lindex tycker att denna diskussion är viktig. Vi tar såklart till oss de reaktioner vi fått på designsamarbetet i vårt fortsatta modearbete.

/ Sofia Brax, HR- och informationschef Lindex"

Inga kommentarer: