onsdag 27 maj 2009

Är det kurvor som "gäller" nu?

Med jämna mellanrum kommer det artiklar som berättar att "NU är det kurvor som gäller - glöm spinkigheten, nu är det att vara KURVIG som är inne!"
Jag tror iofs att "problemet" ligger djupare än så. För det första så gör man detta till en "modegrej", ungefär som att kjolen ska ha en viss längd under en viss period, eller våra jackor ska ha en viss färg under en viss säsong. För att sedan gå tillbaka till "normaltillståndet". Och i modellers, skådespelares och andra förebilders del verkar det vara allmänt nedbantad som gäller.

För det andra så berättar en liknande artikel att "nu är det ute med pinnsmalt och spinkigt". Då gör man ju det samma som problemet som är idag. Man berättar att någon kroppsform inte duger. Eller att någon kroppsform är mindre värd än någon annan.
Varför får inte alla bara vara som de är?

Expressens artikel hade en följdfråga
Vad föredrar du om du får välja - kurvigt eller spinkigt?

Kurvigt helt klart 57%
Spinkigt helst 4%
Mitt emellan är bäst 32%

Frågan startades 27 maj 2009Totalt har 9473 personer svarat på frågan. (28/5 06.00)

Tanken är såååååå god. Men tyvärr brukar det vara så att majoriteten av de som svarar "kurvigt helt klart" är samma personer som vid fikabordet sen sitter och pratar om att man ska "gömma sig i vassen inför beach 2009"....
Dessutom om man ser på bilden till artikeln så kan jag väl inte direkt påstå att de är så långt från ordet "mittemellan". De väger ju inte direkt 100 kg, utan är mer åt det normalviktiga hållet, än underviktiga.
Men allt är ju relativt. Beroende på vad man jämför med.

Inga kommentarer: